Lugna tider

Nu har jag inte uppdaterat den här bloggen på ett tag, det har blivit bortprioriterat i allt annat (högskoleprov) som varit igång nu på siståne. Alfons har ju i alla fall gått och blivit gamal, han är nu drygt 5 månader gamal och väger mer än 6 kg, bjässen.

Han har också vuxit till sig så pass att han numera tycker att andra hundar är superroligt. Tidigare har det som inte varit några större problem att få honom att hålla uppmärksamheten på mig istället för hunden, men nu blir han stundvis blockerad och är generellt väldigt intresserad. Mycket stora mörka hundar får dock gärna hålla sig på avstånd fortfarande. Han är lite osäker på dem, tror det beror delvis på att för ett tag sedan när vi var påväg ut genom porten hoppade en stor hund fram mot honom skällandes och morrandes. Den blev nog lika överraskad som oss, men då blev han rätt skrämd.

Jag har då plockat bort komposthagen totalt. Det är ju också ett tecken på att han blivit mognare. Han är ytterst sällan sådär övertrött längre utan nu sover han mest hela tiden när han är trött (och annars :) ). Han har tom börjat sova på golvet när det blir för varmt i korgen O_O Det är jag fortfarande mycket imponerad på, han som bäddar runt i 20 minuter innan han har hittat sin plats.

Generellt när han varit ensam hemma så brukar han få sitta (sova) i sin bur, eftersom att den är han totalt trygg i och sover hela tiden och är helt nöjd. Nu har jag dock börjat uttöka platsen, så har börjat om ensamhetsträningen nästan från början fast han är i mitt rum, så får han välja mellan buren och bädden (och sängen, men dit lyckas han inte hoppa upp själv ;) ). Går bra, men det märks att det är ett större utrymme, han gnäller aldrig när man lämnar honom i buren, men nu händer det att han gnäller när man lämnar honom i rummet. Men men, känns som bättre i längden att han får större yta att röra sig på när han är ensam, även om han spenderar största tiden med att sova.

Idag var vi också och tränade med Emma och Pulver. Jätteroligt att äntligen få träna tillsammans med en till hund, det känns som vi behöver det nu när han börjar bli mer och mer intresserad. Han skötte sig dock extremt bra! Var ju såklart glad i Pulver, men det tog inte så lång tid innan vi kunde gå "fot" förbi honom alldeles nära, och sitta och bara titta (även om passivitet också är en sak vi måste träna på) och vänta övningar och sånt. Super duktig var han, jag var riktigt stolt! Tilläggas kan att Pulver skötte sig också enormt bra, och när Alfons sprang omkring runt honom så satt han minsann snällt och väntade. :)

Jaja, tills nästa gång!

image15
image16image17

RSS 2.0