Hundbiten

Jaha, så nu under midsommarhelgen så har Alfons lyckats bli hundbiten..
Han hängde med en collie, och det gick jättebra hela dagen (och natten), men på morgonen under lekstunden då blev collien less och lyckades bita Alfons. Han fick ett jack strax under ögat (så tur att det inte träffade högre), och en tur på självaste midsommardagen till veterinären. Han konstaterade snabbt att det redan hunnit bli infekterat, så nu är det antibiotika som gäller. Sen igår har han också fått vara tratt-hund eftersom han började klia på såret.


Utställning i Vännäs

Idag har vi varit på utställning på Vännäs internationella. Det har varit superkul och Alfons har verkligen skött sig jättebra. Först var det bedömning bland de andra heelersarna (även om han nu var ensam valp, men det behöver man ju inte säga) och han fick superkritik av domaren! Fick till och med kommentaren "välpresenterad" vilket är härligt då vi aldrig direkt tränar utställning. Så etta och HP och BIR-valp.

Finalerna som vi då gick vidare till skulle hållas på eftermiddagen så jag åkte hem med stackars jättetrötta Alfons. Varken jag eller han är några morgonmänniskor :) Väl tillbaka gick vi mot de andra valparna av alla raser som visats den dagen. Var en hel del. Och som grädde på moset skulle Lancashire Heeler gå först i ledet, jag som inte vet hur något fungerar :s Det var lite spännande, domaren pekade på mig och en sheltie och sa att vi skulle gå till sidan, och då trodde ju jag att "tusan nu har vi åkt ut" men så var det tydligen inte utan han valde ut dem han gillade bäst. Så det slutade med att lill-Alfons slutade på reserv (5:e) plats av alla valparna!! Något stolt matte :) Det är tydligen inte särskillt ofta som Heelers blir framplockade heller så det är ju inte fy skam det heller *stolt* :)

Kontenta: Idag har Alfons ätit mer korv än någonsin :)

Och inte tar vi det lungt efter framgång inte, utan imorgon bär det av ut i skogen en hel-dag på spår och uppletande-kurs! Superkul!


Lägger också in några bilder från vår Linköpingsresa förra helgen.












RSS 2.0