Mamma-semester och huggtandlossning

Igår jobbade jag natt mellan 14-02 så Alfons fick bo hos mamma under dagen och kvällen. Han verkar ha skött sig rätt bra, med undantag för att han stretade som en annan bulldozer på promenaderna. Han hade fått biff med maten och sovit i mammas säng och tagit upp mer plats än hon själv så någon nöd har det då inte gått på honom :)

Hämtade hem honom idag och gick förbi jobbet och hälsade på. Efter att ihärdigt ha grävt upp en bit gofika som var tappad i snön fick han komma in i värmen ett tag och hälsa på alla. Fick massor av fina kommentarer (vem kan låta bli). Leken med Niklas avslutades abrupt då en huggtand hoppade ur munnen på honom. Niklas blev den skyldige och blev behandlad med kyla den stunden vi var kvar.

Lite kul, nu har jag en tand från han tom! Frågan är hur länge jag vågar spara den, det är väl aningen äckligt? :)

Utställningsdebut!

I helgen bar det av till Järbo för att ställa upp i vår livs första utställning. Det var lilla Heeler-specialen, en inofficiell utställning med nästan 80 heelers.

Ja, vi har ju tränat en del, och hade nästan kläm på hur det skulle gå till när den stora dagen kom. Jag var inte direkt nervös eller så, gör ju detta bara (mest) på skoj, och Alfons var glad och öppen och tyckte att det var superkul med massor av heelers, men han hetsade inte upp sig och blev inte nervös eller stressad, kanonhund!

Var där med heeler-gänget från Umeå och kennel Limebrooks och dom var jättesnälla med mig och gav mig massor av tips och råd.

image12




Själva utställningen gick klart över förväntan! Alfons skötte sig exemplariskt (såklart bäst i klasserna ;) ) och jag tyckte nog att jag gjorde mer eller mindre som jag skulle med så :) Satte upp honom på bordet så snart jag kunde det så att han skulle få tid på sig, då de flesta innan honom tyckt att det var lite obehagligt. Alfons gick och nosade och tittade misstänktsamt ut över kanten innan han satte sig i väntan på domaren. Sedan när vi gick fram och tillbaka i ringen så sprang han snällt bredvid mig med 100% uppmärksamhet på mig och vart jag gömde korven :) Vet dock inte om det egentligen är meningen att hunden ska gå och titta upp, det kanske blir fel på något sätt, men jag är då jättenöjd över honom. Sedan ställde vi ju upp framför domaren och han stod mer eller mindre knäppstilla tills vi var klara! :) Riktigt stolt matte!

I klassen kom vi 2:a och fick HP så då ställde vi upp till BIS valp med och kom då 4:a, så med hem har vi 3 jättefina rosetter!

image10


Något vad Alfons var trött när vi åkte hem idag, låg och snarkade och drömde roliga drömmar hela buss och tåg-resorna! :)


   

Gala utan Alfons

Hej!

Idag har Alfons åkt upp till stugan vid Lövånger med mamma för att njuta av snön och springa runt i skogen till imorron. Detta för att han ska slippa att jag roar mig med diverse möten med ridsportförbundet och en gala ikväll som jag heller inte tror att han skulle uppskatta särskillt mycket. Men det är enormt tråkigt här hemma just nu iaf, och det här blir första tiden jag inte är med Alfons! Katastrof! Jaja, han kommer iaf att ha det jättekul!

Har fått hem "startnummer" om man nu får kalla det så, till utställningen i järbo om två veckor. Jag och Alfons ska ju ner och ställa honom i valpklass. Mest på skoj, men tävlingsmänniskan inom en vaknar ju till liv ;) Haha, ja antar att jag inte ska ta det så seriöst, men det blir bra miljöträning och det kommer att vara 70 heelers där så blir en redig träff med :) Är ändå riktigt peppad och vi tränar en hel del på kontakt och "stanna vid matte"-övningar när vi träffar människor och hundar. Hemligheten bakom ett lyckat resultat tror jag dock ligger i hur många köttbullar jag packar med mig. Men men, funkar mutning så är jag nöjd.

Har analyserat det här litegrann, vilket säkert visar sig totalt onödigt då det senare visar sig att finns på någon hemsida. Men men, here we go
Vi har startnummer 5, och han heter ju Tanspots.. vilket måste betyda att det är en relativt liten valphanklass. 4 stycken innan T bådar ju ändå gått och då kan det inte vara så många efter, eller hur? Japp, vi hoppas i alla fall på det :) Det var lagom att inte behöva vara först med, det är tillräckligt med att klassen i sig är först så jag inte kan tjuvkika på någon innan.

Så, vad händer mer i våra liv?
Vi håller som mest på att träna in diverse onödiga och nödvändiga kommandon. Det nya (på grund av incidenten på brukshundklubben?) är i alla fall utgångsställning och fot. Det är inte så att vi tagit oss så långt, men Alfons är grymt smart och saker jag tyckte verkade bli lite klurigt i början har löst sig. Han snurrar på bra runt framdelen när han står framför mig i alla fall, men vi har inte alls kommit så pass långt att vi kan göra någonting av det, utan det är så långt utgångsställningen har kommit än så länge. Sedan så har vi -genom utställningsträning- fått till det så att det faktist numera händer i Alfons värld att han hamnar vid mattes vänstra sida, så när det händer har jag börjat belöna enormt för att parallellt träna in fot genom att börja med att jag själv backar. Tycker det är en bra övning att göra utomhus med mycket störning med.

Tja, annars är det nog inte så mycket som är nytt. Jo, jag har förlagt min klicker! Oväntat ändå att jag har haft koll på den så här länge, så senil jag ändå brukar vara när det kommer till att hålla reda på saker. Ska ge det en liten genomgång av diverse utomhusplagg, annars är det jag som springer och köper ett 10-pack eller vad det kan vara som Umeås marknad har att erbjuda.

RSS 2.0