Heeler-specialen

Hej!

Nu har Alfons blivit 10 månader och får alltså ställas ut officiellt vilket blev precis lagom till den stora Heeler-specialen här i Uppsala (där vi numera bor) förra helgen.

På fredagen innan utställningen för vi och träffade Maria-uppfödare och lite andra Heeler-folk, snackade skit och åt middag. Jättetrevligt :)

Lördagen var bara superkul hela dagen! För det första så hade vi extremt tur med vädret, har varit instabilt de senaste 2 veckorna men jusst den dagen så skulle det minsann vara sol, och sådär lagom varmt. Kanske till och med i varmaste laget, superhärligt.

Sedan skötte sig Alfons exeptionellt bra :) Han var glad och framåt och tyckte det var jättekul ända tills slutet av dagen då han blev lite trött. Han gick i junior-klassen tillsammans med 6-7 andra hundar. Och domaren visade sig gilla de lite större Heelrarna så det slutade med att vi kom först i vår klass, med CK som var vårat mål för dagen :)

Så vi fortsatte sedan i klassen för bästa hane, och Alfons skötte sig nästan lika strålande, förutom att han höll på att hoppa upp på domaren (hade blivit pinsamt). Domaren var trevlig, och gick runt en del och visslade på hundarna (för att se uttryck skulle jag tro) och det tycker ju Alfons är jättekul, och då vill man hälsa :) Ja, i vilket fall så gick det kanon i den klassen med, och vi placerade oss 3:a av alla hanar på hela utställningen! Snacka om stolt matte. Så nu har Alfons redan kammat ihop till sitt första CERT :) Ska det gå så här bra är det ju bara att börja tänka på vart man ska åka nästa gång :) Kritiken var ju också helt super, och jag gillade domaren som skrev mer än jag sett tidigare om temprament. Jag tycker ju att det väger tyngst när domaren säger att han hade ett helt underbart temprament, även om det är rätt trevligt att höra hur mycket han tyckte om hans utseende med.

Ja, men är väl bara att tänka på nästa gång helt enkelt.

Super-hund :)

RSS 2.0