Alfons ramlar sönder!

Nu har han tappat sina två framtänder med! Så nu har han bara en jätteglugg där fram med två små vita på väg upp i nederkäken och ingenting alls i överkäken :o Om en vecka förlorar han alla möjligheter att tugga om det ska fortsätta på det här viset! Tur är att de nya verkar vara rätt snabba på att växa upp iaf :)

Försökte ta ett kort på honom utan tänder, det misslyckades ganska rejält. Kan skylla på både min kamera och mina kamera-kunskaper tror jag. Får jobba på det där.

Nu i helgen har jag besökt brukshundklubben för första gången där vi träffade en 4 månaders Aussie valp som redan gick fot mycket stiligt och kunde både sitt och ligg riktigt bra med fjärrkommandon. Det fick mig att inse att vi verkligen måste börja jobba på det här med utgångsplacering snart. Vi har ju som aldrig tagit tag i det. Eller jag vet inte riktigt hur jag ska tackla det och börja. Är inte direkt någon naturlig sak Alfons gör, ställer sig vid min sida direkt. Hade hoppats på en valpkurs som kunde vägleda mig men tror jag ska börja läsa in mig ordentligt på hur jag kan börja ändå, men vill inte göra fel, så kommer jag inte på någon revolutionsartad teknik så väntar jag till kursen :)

Vi började (eller återupptog en glömd övning) med apport idag. Tror inte att han kommer att tycka att det är jättesvårt då han rent naturligt gärna springer till en med leksaker eftersom att det är så mycket roligare leka med dem tillsammans med någon. Men det är rätt vanligt att han antingen bara vill kampa med den, eller att han släpper den innan han kommer fram till mig så tänkte att nu ska jag utveckla detta till min form av perfektion! Började idag med att lägga en boll på golvet och när Alfons tog upp den och bar på den så fick han ett klick. Vet inte om det är rätt tillvägagångssätt men det gick ganska snabbt framåt och när vi slutade någon minut senare så gick han mot mig och höll i bollen utan att ha som mål att kampa eller så. Ja, vi får se hur det utvecklar sig.

Jo, måste berätta om lördagens bravader med. Blev mycket köpsugen och trots att min budget kräver vissa begränsningar hittade jag enormt mycket roliga saker (på Djurmagasinet och Barnens Hus kan tilläggas). Kom hem med inte bara vanligt godis till den bortskämda lilla gycken utan också en rockring (som han nu lärt sig hoppas igenom, har ingen aning om vad det ska vara bra för) och en plast-pipleksak som var aningen svårare att få att pipa än den jag redan införskaffat åt honom på Maxi för 12,50 kr (som han fullkomligt älskar). Den var faktist den enda saken som jag egentligen var ute efter. Det är så jobbigt att släpa på tuggisar och leksaker hit och dit så har nu fraktat ett antal tuggisar och denna pipleksak till Jocke, så att när han passar Alfons har han något att roa sig med (hunden eller jocke?)

Idag var vi nere på ängarna igen och Alfons var överlycklig över att det äntligen snöat igen! Han sprang runt runt som en tok och in och ut i skogen tills han föll död ner och sov i 4 timmar stackaren (vintern är ändå katastrof trots det vita på marken, jag menar, är det meningen att det ska droppa från träden i mars?). På promenaden tränade vi huvudsakligen människomöten (blandat med diverse tricks) och han skötte sig perfekt! Detta är mer än vad man kan säga om dem vi mötte, det blir så otroligt mycket svårare för lill-Alfons att hålla sig vid mig när de man möter pratar så ulligulligt med honom. Jaa, man kan väl inte annat än hålla med, visst är det omöjligt att gå förbi den här utan att säga nånting?

image8

Cykelkorgs-äventyr

Så, igår hade jag tenta på min mattekurs som var planerad 9-15. Jag hade för avsikt att gå ca halv 11, men man kunde ju inte veta säkert så åkte förbi med Alfons hos jocke så att jag skulle kunna sitta till 3 om det så var på det viset.

Min plan var att ta bussen vid 8, men på morgonen raserades den av att jag insåg hu fulla de bussarna är, tror kanske inte att det är så uppskattat att trycka in hundar då också? Eller ville inte chansa så jag tänkte mig en promenad där han skulle få gå så långt han orkade och sen åka i cykelkorgen på cykeln medan jag gick bredvid. Så, det visade sig att (sådan matte sådan hund) vägrar han hitta på sådanna dumma ideer som att gå på promenad klockan halv 8 på morgonen! Han ställde sig tvärstilla och blängde på mig tills jag satte honom i korgen, där han nöjt tryckte in sig med medhavd filt. Där satt han iaf tills vi nästan var framme och jag tänkte att det var en bra tid för honom att få sig en liten runda, men tvärvägran där med, och hoppandes mot cykeln kan tilläggas. Haha, jag som trodde det skulle vara jättesvårt att få honom att sitta stilla i den. :o Jaja, är ingenting som kommer att upprepas alltför ofta, folk kollade på oss som om jag hette Paris Hilton ;)

image3


Det har börjat växa upp tänder där hans tappade 2 suttit nu! Spännande, men jag har dock inte hittat igen de tappade tänderna, hade nästan velat se hur små dom är! :s

Alfons har tappat sin första tand!

Idag har Alfons lekt bort sin första tand! Eller egentligen var det två tänder, från mitten av underkäken.
Det var när han var hos Jocke och blev passad medan jag jobbade som dom lekte med vad han kallar sin "korvkudde" och Alfons hade stannat upp och sett förvånad ut för att sedan fortsätta leka.

Spännande, och vad skönt för honom att de börjar åka, de har ju kliat så himla mycket nu på sistånne!

Så, igår gick vi också ut på vår första egentliga promenad. Eftersom att jag skulle jobba ett tag på eftermiddagen så tänkte jag att det passade sig att han skulle vara riktigt trött både fysiskt och mentalt tills dess så vi begav oss ner på ängarna och vidare in i skogen. Tränade för första gången "på riktigt" utanför parkeringen här nere med. Gick över förväntan och han kunde ha kontakt med mig och göra sitt och vänta och andra små "trick" medan det passerade människor förbi honom. Var ju dock den bra sortens människor som insåg att det inte hjälpte så mycket i min träning om de lockade och pockade på honom redan från långt avstånd :)

Ja, sedan övade vi på vårt nya trick med, slalom mellan benen. Det tyckte han var fruktansvärt roligt utomhus (eller så var korven extra god idag).

Lancashire Heelern Alfons

Jasså då föll jag också för grupptrycket och skapade en blogg jag med.

Tanken bakom den är att jag ska skriva lite om hur det går med träningen av min första alldeles egna valp jag har härjandes här hemma. Han är en Lancashire Heeler från kennel Tanspots i Göteborg. Kom hem till mig strax efter nyår då han var 9 veckor och sedan dess har ingenting varit sig likt :)

Nu är han härliga 3,5 månader och har växt upp till en bamse-heeler på 4,8 kg, får se vart han landar.

Jaja, men detta var nån slags start. Nu måste jag iväg..

image4

RSS 2.0