Täcke :)

Alfons har fått ett täcke :) Har bytt ut det jag köpte på rusta (eller var det öb?) här i början bara för att ha. Han kan ju liksom inte röra sig i det så det fyller inte riktigt sin funktion.

Det är inte för att Alfons är frusen eller så, för det är han inte alls, utan kanske främst av två anledningar. Först, för att det var extremt roligt att prova ut ;) Och sedan för att han springer med cykeln en långpromenad/joggingtur en 6 km på morgonen innan han får sitta och slöa i cykelkorgen, och då blir han kall när han sitter still.
Hmm, eller egentligen blir han inte det heller.. men jag räknar med att han kommer att bli kall och tänkte att det vore mysigt med ett täcke till honom då...

Hmm, låter verkligen totalt onödigt det här med täcke. Men men, det kommer nog till användning ska ni se :) Iaf om vi åker till ume över jul och ska ut å grilla korv i -20, det kommer lätt hända! :) Nä, men på riktigt så kommer han få nytta av det då jag planerar cykla hela vintern ut till skolan, och han sitter stilla i regn å rusk i cykelkorgen, förr eller senare så kommer han tycka att det blir kallt.

Bild i sämst kvalité men ack så talande på alfons älskade täcke! (han är måttligt nöjd när han har det på sig med... )


Annars så har alfons lärt sig ett par nya tricks sen sist. Dels att ligga på rygg (har dock inget kommando på det än) och att gå runt saker, vilket han iofs kunnat hyffsat men har gjort det lite mer uppstyrt nu på senare dagar.

Parallellt med flummiga tricks tränas mest att hålla bra i apporten och att ligga plats, med huvudet i marken (som vi kommit extremt kort med än, är mest i planeringsstadiet för hur jag ska få honom att ligga så : ))

På väg till USA

Nu har jag skickat in Alfons DNA test. Spännande spännande.
Eller jag vet inte, stressigt som få att få allting rätt och få iväg det på bästa sätt egentligen :)

Först var det blodprov, Alfons var måttligt nöjd men det fungerade hyffsat ändå. Sedan kom kruxet. Hade försökt under helgen men inte lyckats ta reda på huruvida det var av någon större vikt att provet var ordentligt kylt. Det enda jag visste var att det var tvunget att hållas kylt om det skulle transporteras i mer än 27 graders värme. Vilket vi kan tacka hösten för att vi inte gör här, även om de är nära i New York. I vilket fall som helst så ringde jag runt halva Sverige, inklusive universitetsdjursjukhuset, som jag trodde skulle veta något, men ack så man bedrog sig. Räddaren i nöden blev såklart ALcontrol där Melker kunde reda ut ett och annat. Slutade med att jag packade in det väl i tidningspapper och klistrade tullavgifter och diverse andra prylar på brevet innan det slutligen kom iväg, och det efter att jag tokcyklat ett antal km för långt dessutom! Pusst, vilken dag!

Nu ska jag läsa om embryologi! Och dricka te.. Och se på TV.. och äta godis, förtjänar jag ;)

Utanför lägenheten...

.. Kan man leka med pinnar och springa till matte i full fart.

Tänkte bara lägga upp några bilder.




I valet och kvalet

Den här veckan fyllde jag år :) Var dock sjuk, så har skjutit på firandet till nästa vecka. Var första födelsedagen (iaf som jag kommer ihåg nu) som jag inte var hemma, resulterade i ett antal trevliga brev :) Bland annat biocheck från ALcontrol, extremt otippat och jätteroligt :)

Sedan kom det presenter till Alfons också i form av en Canvasbur som vi längtat (läs jag) på alla våra upptåg så att jag slipper släpa med den tunga buren hela tiden. Tror till och med det efter många om och men slutade med rätt storlek :) Nästan så man ville krypa in dit själv :)

Jag har tagit reda på var brukshundklubben ligger här i Uppsala, ska tydligen och passande nog ligga mitt emellan hemma och skolan, kunde inte bli mer perfekt. Dock har jag hört att den inte ska vara mycket för världen. Får undersöka och hoppas att ta kål på dom fördomarna :)

Har hittat en personlig tränare också, kanon xD En i min klass som klickertränat hennes border terrier till världens duktigaste och trevligaste hund, och hon har massor av bra tips och trix att komma med, sedan kanske planen är att hon får lära mig agility på riktigt, något hon också är en fena på :)

Hmm, jusste en sak till. Funderar på att dra med Alfons till Stockholm och ställa ut honom. Men är som i valet och kvalet där också. Är ju perfekt avståndsmässigt till Uppsala, även om den tidsmässigt ligger precis innan den största tentan ever :s Men men, sånt kan jag ta. Är nog mest det här med "vilken sorts människor" som ställer på stora stockholm, om det är bara uppfödare med championhundar eller om det är vanliga svenssons som mig med? Men men, mamma, och även arvid, hävdar ju stenhårt att ingenting kan mäta sig med Alfons. Och håller ju självklart med att man sitter på snyggaste hunden ;)

Bilder på snyggingen i mer eller mindre graciös form:






Alfons har börjat på dagis

Nu har Alfons gått sin första hela vecka på dagis och det fungerar jättebra! Han har ju varit lite överdrivet "på" när han lekt och träffat andra hundar så första dagarna var det full fart hela dagen och han hade lite svårt att tagga ned. Dagiset ordnade det så att han fick gå tillsammans med "småhundarna", (vilka till stor del består av något äldre mindre hundar som kanske inte är jätte leksugna, men snälla), när dom såg att han egentligen var jättetrött. Men nu efter en hel vecka på dagis så har han lugnat ned sig betydligt, det har blivit lite mer "vardag" att alltid träffa andra hundar och leka en stund. Så det känns jättebra!

Bra betyg för dagiset är ändå att han blir jätteglad när han ser att vi är framme och vill absolut in, samtidigt som han (inte längre) hetsar upp sig när han träffar alla kompisar. Lagom är ju bäst, och måste erkänna att det känns bra att det inte bara är dagis som är roligt, utan det är kul när matte kommer och hämtar honom med :)

Sedan fick jag mail idag om att fotona var klara på gladatassen. Hmm, missförstå mig inte, jag har inte tagit min hund till fotografen! Eller mjo, men inte enkom för att fotas. Glada tassen var på heelerspecialen förr-förra helgen och man fick gratis fota sin hund, och då tog jag såklart chansen. Så nu ligger bilderna här http://www.gladatassen.se/galleri/main.php?g2_itemId=122049. Behöver jag säga att Alfons utmärkte sig som den snyggaste av de alla? ;)
Tja, tanken är att framkalla 2 bilder, 1 till mamma i julklapp, och en för att man aldrig kommer fota alfons med proffs-fotograf någon gång mer :)

RSS 2.0