Yran

Idag var vi nere på Yran, såklart för att jag ville se min bror spela, men man kunde ju passa på att träna på situationer med massor av folk och ljud och allt vad det nu finns där. Stora högtalare och människor i konstiga kläder :)

Han var extremt duktig ändå, tyckte det var lite sådär roligt när vi gick förbi några jättehögtalare som drog på rätt bra, men annars så upptäckte han det roliga med det hela. Oj vad många bollar dom slänger omkring överallt..!! Och kolla där på marken! Det är någon som har tappat en korv, yes!!! .. Han lyckades också smita åt sig en bit kyckling :s

Valpkurs

Ja, nu var det ett tag sen den här sidan uppdaterades. Alfons är nu närmare (exakt) 7 månader och för ungefär en månad sedan så startade vi en valpkurs (behöver jag säga att vi är äldst? :) ). Det känns som att jag nu när han är under könsmognad etc. ändå är i behov av lite tips och trix, så tycker att även om kursen blev lite senare än tänkt så är det alldeles utmärkt tid.

Kursen går kanonbra! Mycket av sakerna kan vi ju rent teoretiskt, men det är enormt kul med respons och anmärkningar på saker som man gör fel! Och enormt bra träning med hundar kring oss, det är ju det vi har mest problem med. Hundmöten och i allmänhet att ha hundar och hundlukt runtikring. Han (och jag såklart) tycker att det är superroligt med en uppstyrd träning med och det är som att han lägger i en extra växel när vi är där. Sista träffen nu så kom han minsann på inkallning medan kursledaren satt med leverpastejtuben och lekte med honom. Och efter det gick han slalom mellan de andra valparna med ögonkontakt och hyfsad position hela vägen! Det är ju så att man blir stolt :)

image21

Såhär ser han ut nuförtiden i alla fall. Försöker öva en del på utställning, åker ju till Vännäs med honom om 2 veckor igen för att ställa honom en gång till. Blir roligt, tyckte ju som sagt det här med utställning var kul, även om det inte direkt var väntat :)

Mer planer i den nära framtiden är nästa vecka då vi åker söderut för att hälsa på pappa i Linköping. Åker onsdag kommer hem söndag, så blir ett tag iaf, är ju rätt långt att resa. Men det ska nog gå bra, Alfons är ju van ;)

Slänger in ett par till bilder, bara för att det är kul att ha :)
image22
Alfons-träning på Carls-höjd

image23
Leker med golden-kompisen Stina som inte är fullt lika taggad :)

image24
Extremt trött på väg hem efter att ha kollat på tävlingar på brukshundklubben.

Passivitetsträning på stan

Idag var vi nere på stan och passivitetstränade med Emma och Pulver. Alfons skötte sig rätt hyfsat efter en stund av en aningen hetsig ton. Det är inte lätt att sitta och ha tråkigt när man har en kompis med sig som ser ut att vara jätterolig att tugga på. Men annars går det nog framåt i den takt jag förväntat mig, måste träna massor med mer i situationer när det är riktigt mycket folk. Det är så mycket att titta på så han kan inte riktigt koppla av, men antar att det kommer lite med åldern med.

Tja, enligt korten kan man tro att vi inte tränade, men ack så missvisande en bild kan vara!

image18
image19
image20

RSS 2.0